GASTENBOEK


Commentaren: 19
 • #19

  Erica Van Schijndel (vrijdag, 15 januari 2021 20:54)

  Wow Ellen
  Het knekelkabinet ��
  Wat een bijzondere combinatie van creativiteit, humor, inventiviteit, artistieke fantasie Een eindeloos scheppingsvermogen. Zo trots op je ❤️

 • #18

  Het Maagdenkabinet (zondag, 15 december 2019 12:31)

  Dankjewel Jacq, ik ga er vanuit dat je compliment mijn laatste boek uit 2019 betreft; 'De Turbulente Levensloop van ...' . Met alsnog grote dank voor het gunnen van het door mij zo gezochte en begeerde kleinood!

 • #17

  Jacq. (woensdag, 15 mei 2019 14:54)

  Een prachtig, zeer bijzonder en inspirerend uitgewerkt kunstwerk met bijbehoren boek.

 • #16

  wim wijnakker (vrijdag, 19 oktober 2018 17:43)

  Hoi Ellen,

  Nu bekijk ik je site rustig en geniet er enorm van.
  Binnenkort zal ik zeker je tentoonstelling in Utrecht bezoeken.
  Hartstikke leuk. Ik zie ernaar uit.
  Een begeesterde vrouw ben je. Wat is er mooier dan dat.
  Groet,
  x
  Wim

 • #15

  Marion Annegarn (zondag, 20 november 2016 19:25)

  Dit geschenk is 'a gift that will keep on giving' zoals ze dat hier in The States zeggen. Het is zo buitengewoon, dat ik de juiste woorden niet kan vinden, ik was en ben er stil van. Alleen al als ik het boek vasthoud en de die heerlijke zachte kaft streel, word ik al gelukkig, en dan begin ik te lezen... en ik geniet...een gevoel van thuiskomen.
  Dankjewel Ellen voor alle moeite die je hebt gedaan om een persoonlijke boodschap in het boek te schrijven. Zoals veel mensen die creatief bezig zijn vraag ik me vaak af naar het waarom maak ik dingen, wat is de betekenis, hoe communiceer ik met andere mensen door mijn werk, etc.etc. Op het moment ben ik zoekend naar een andere richting voor mijn werk. Het is voor mij enorm waardevol dat je zo open bent geweest: je verwoordt alles waar je mee bezig bent terwijl je aan een kunststuk werkt en het inspireert me enorm. Dit boek is het allermooiste boek dat ik ooit in handen heb gehad, een geschenk waarvan ik altijd zal blijven genieten, ik kan je niet genoeg bedanken voor het creëren van zoiets kostbaars.

 • #14

  Helen Wilson (donderdag, 30 juli 2015 19:59)

  This book is stunning! From the moment I picked it up and felt it's plush red cover, to the moment I turned the last page, I was filled with awe.
  Ellen's work has connected the gap between our desire for beauty and a true definition of what that might have meant for women through the ages.
  The luscious photographs give the reader a glimpse into the power of Ellen's Art. Her choice of materials and palate move between darkness and light with an ease that makes the high wire she is balanced upon all the more apparent. This book moves so gracefully between the sensual and the cerebral. that you hardly notice the sublime nature of it's true reach. It is simply superb.

 • #13

  Henk (donderdag, 05 februari 2015 17:15)

  Heel mooi, de kunstwerken bij De Boekenlegger. Zo leeft het boek in het hart.

 • #12

  Lenneke van Gestel (woensdag, 24 september 2014 00:49)

  Zie ik nu toch pas, dat ik hier ook een reactie kan plaatsen.....
  Bij deze dan; daag na de presentatie had ik dit al geschreven, en natuurlijk hoort dat ook hier thuis.

  Bijzondere dag vandaag.
  Samen met Jan in alle vroegte met het openbaar vervoer naar Kasteel Heeswijk gegaan.
  In dat prachtige kasteel was naast al het moois dat er normaal te zien valt iets nog veel mooiers te zien.....
  Het levenswerk van Ellen ( Vrouwen Bestempeld - Ellen Brouwers) mocht vandaag in een prachtige tentoonstelling met boekpresentatie door alle genodigden én overige liefhebbers met eigen ogen aanschouwd worden.
  Eén van de levenswerken, moet ik eigenlijk zeggen, want Ellen heeft er velen....
  Ik kan hier wel gaan zitten beschrijven waar dit boek (en de prachtige kunstwerken) nou over gaan, maar daarvoor moet je maar gewoon een kijkje nemen op bovengenoemde link.
  Kan alleen maar proberen onder woorden te brengen wat het mij gedaan heeft, maar merk nu al dat ik het bijna niet kan omvatten.
  Verwondering, bewondering, herkenning, verrassing......álle emoties zochten zich een weg tijdens het kijken en kijken en kijken.
  Het meest bijzondere vond ik eigenlijk zelf wel, dat ik persoonlijk het voorrecht heb gekend om een deel van dit hele proces van heel dichtbij te mogen volgen....en dat ik tóch vandaag nog verrast werd door alles wat er nog daarna ontstaan is; wat eigenlijk hetgeen wat al zó mooi was, alleen nog maar benadrukte.....er voor zorgde dat het nóg intenser binnenkwam.
  Wij hebben gewoon enorm genoten van deze dag, van de sfeer en vooral van het wondermooie werk van Ellen.

 • #11

  Geert-Jan van Nistelrooij (woensdag, 17 september 2014 20:12)

  Zondagmiddag, kasteel Heeswijk Dinther.
  Expositie Ellen Brouwers.
  Het gedragen lied met de pakkende 'moralen van de verhalen' was onderhoudend, amusant en prikkelend.
  Het maakte vanzelf een prettige nieuwsgierigheid los naar wat nog meer ging komen.
  Tijdens expositie, waarin alles tot in detail goed uitziend en sfeervol was, werd ik enorm geinspireerd.
  Levenslessen of goeie raad die Ellen in een couplet, metafoor of kunstwerk laat zien; daar hebben andere hele hoofdstukken wat zeg ik hele boeken voor nodig. Middelseeuwse (vrouwen)drama's en deugden verpakt in fijnzinnige klassieke florissante interessante kunstwerken. Ga ze lezen; het zijn vitamientjes voor je eigen toekomst!

 • #10

  Ine (woensdag, 17 september 2014 01:11)

  Wat een creativiteit, wat een vakvrouwschap, wat een prachtige schoonheid, wat een ontdekkingsreis, wat een feest van herkenning! Een schitterend boek, een schitterende expositie, met de uitdaging om anders te kijken en op onderzoek te gaan naar het levensverhaal van deze vrouwen, bijzondere vrouwen, unieke vrouwen! Wat een feest!!

 • #9

  Niels van Dalsum (dinsdag, 16 september 2014 23:19)

  Verwondering, verrassing en perfectie, dat was zondagmiddag en dat is je boek. Het ene nog mooier dan het andere. Wat een schitterend gedicht over je matroesjka. Ik was erg onder de indruk van alles wat ik hoorde, zag en proefde. Wat een prestatie van formaat heb je geleverd en wat een mooi geschenk heb je de wereld gegeven.
  Liefs Niels.

 • #8

  Astrid van den Berg Paalvast (dinsdag, 16 september 2014 19:10)

  Daar liepen we in de keldergewelven van Kasteel Heeswijk. Met letterlijk open armen door de kunstenares/schrijfster ontvangen, wat een warmte.
  Wat een prachtige ambiance om een expositie en boekpresentatie in te houden.
  Eerst een intieme ontvangst met een drankje, een toespraakje/verwelkoming, een prachtig door haar zelf geschreven lied dat geweldig gezongen werd door een zangeres onder begeleiding van mooi gitaarspel. Een mooi muziekstuk op de harp volgde. Daarna de kunstwerken van dichtbij bekeken. En nog eens bekeken. En door de knieën (letterlijk én figuurlijk) gegaan en nóg eens bekeken. Met een brok in de keel. Hartedraadjes werden beroerd.
  Ellen Brouwers, groot respect voor wat jij gemaakt/neergezet hebt. Je hebt je in die negen (in het boek zelfs een tiende ;-)) historische vrouwen ingeleefd en ingevoeld tot in de diepste details. En die details komen zo prachtig tot zijn recht in jouw kunst én in jouw boek.
  Vrouwen Bestempeld
  Ik voelde me vereerd en bevoorrecht om hier vandaag bij te mogen zijn. Dank je wel voor de uitnodiging!
  Historische gebeurtenis trouwens. Nog nooit tevoren zette Vikingen voet in Kasteel Heeswijk. Wij hebben vandaag veroverd. En onze wapens bleven thuis :-)

 • #7

  Miriam van Dijk (dinsdag, 16 september 2014 12:34)

  Tijdens het lezen van je boek toen het nog niet meer was dan een map met bladen, was ik al geraakt. Toen ik het werkelijke boek thuis kreeg heb ik eerst vijf minuten over de kaft geaaid.......daarna kwam het genieten. Maar zondag was de kers op de taart, het voelen en ervaren werksukken gaf pas echt de ware pracht weer. Hoe mooi ook de foto's zijn in het boek het zien en voelen maakt het levend. Kortom een genot voor een ieder die van kunst, vrouwen en religie houden.
  Ik had dit proces niet willen missen.
  Liefs Miriam

 • #6

  Gert de Goede (dinsdag, 16 september 2014 12:00)

  Ik had wel enigszins het idee wat er zou gaan komen tijdens de boekpresentatie afgelopen zondagmiddag. Maar na een boeiende introductie was ik één der eersten die de kunstwerken mocht bekijken. Wat een schoonheid. Wat een creativiteit, fantasie en vakvrouwschap werd hier tentoongesteld! Met minuscule precisie waren alle werken met zichtbare liefde gemaakt en gepresenteerd op een ontzettend passende en positief intimiderende wijze. De verwonderende verrassings-diner-tafel was voor elke in het boek beschreven dame specifiek gedekt met vol liefde uitgezocht garnituur, bestek en serviesgoed en was daarmede een lust voor het oog en mijn andere zintuigen. De locatie in Kasteel Heeswijk is écht perfect gekozen. Het is alleen jammer dat deze ene middag de enige mogelijkheid was om de kunstwerken te bekijken. Ze verdienen het om langer tentoon gesteld te worden.

  Over het boek: het is meer dan prachtig. Je voelt alle bloed, zweet en tranen, maar vooral de enorme liefde die er in gestopt is. Je leert niet alleen de tien heldinnen kennen, maar vooral heldin Ellen zelf. Een inspirerend, zintuigen prikkelend en ontzettend leerzaam boek.
  Is het boek van buiten al prachtig, zacht en vrouwelijk; de binnenkant heeft zich nu al in mijn binnenste genesteld. En dan heb ik het nog niet eens helemaal uitgelezen en bekeken. Écht een boek dat op de salontafel thuishoort. Het moet bekeken, gelezen en bevoeld worden. Het liefst door zo veel mogelijk mensen.

 • #5

  Frans van Passel (maandag, 15 september 2014 09:32)

  Niet alleen het boek en de presentatie ervan zag er perfect uit, maar ook jij en dat verheugde me het meest.
  Ga zo door Ellen, we verwachten nog veel mooie verrassingen van jou in de toekomst.

 • #4

  Thijs (maandag, 18 augustus 2014 00:11)

  Zoals alles wat je maakt: fantastisch mooi!
  Eén van de opmerkelijkste en bijzondere vrouwen, die ik ooit heb mogen ontmoeten.

 • #3

  Dieke (donderdag, 19 december 2013 00:21)

  Ongelofelijk prachtig!!! Vette complimenten!
  Van mij mag je jezelf bij de "opmerkelijke vrouwen" zetten!
  Veel succes verder!

 • #2

  Selma (woensdag, 27 november 2013 09:35)

  Wauw!! Schitterend!

 • #1

  Marella (maandag, 25 november 2013 18:04)

  Ziet er al heel goed uit