NIEUWS

Bijzonder leuk nieuws! Op verzoek van Museum 't Oude Slot te Veldhoven zijn mijn vijf vitrines plus bijbehorend boek blijvend in het museum te bezichtigen. Meer informatie.


De Turbulente Levensloop van een Veldhovense Eikel Ellen Eva Brouwers www.hetmaagdenkabinet.nl

N.a.v. archeologische opgravingen op West-Veldhoven, werden kunstenaars en creatievelingen aanvang 2018 uit de omgeving  uitgenodigd zich te laten inspireren door stukken archeologisch hout, afkomstig van eikenhouten waterputten daterend van de ijzertijd tot en met de late middeleeuwen.
De resultaten zullen worden geëxposeerd in Museum 't Oude Slot te Veldhoven vanaf 28 april tot en met 30 juni 2019. Omdat wij 25 jaar in die omgeving hebben gewoond is mijn affiniteit met de plaatselijke geschiedenis groot en heb er dan ook intensief en met veel plezier aan gewerkt met vele boeiende ontdekkingen en ontmoetingen.
De titel van mijn werk is:
De Turbulente Levensloop van een Veldhovense Eikel
 


Foto: poster aankondiging: inzet is een detail van een van mijn assemblages: 
De Ooggetuigen.


Mijn assemblage over Agatha gaat weer voor 3 maanden op reis. Dit maal op uitnodiging van Kerkfabriek Bassevelde (B) alwaar een expositie gehouden zal worden rondom St. Agatha.
1 juni - 31 augustus 2019

Ooit werd deze kerk, De Onze Lieve Vrouw-Hemelvaartkerk te Bassevelde (B) beschreven als de mooiste kerk van het noorden van Vlaanderen, daterend uit begin 13e eeuw. Het is daarna nog vele malen verbouwd en aangepast maar heeft zijn schoonheid weten te bewaren.
M.b.t. Sint Agatha: haar relieken liggen hier sinds 1733 in een reliekschrijn met baldakijn. De kerk is hierdoor een bekend bedevaartoord voor deze omgeving. Ter ere van 200 jaar Octaaf ter ere van de H.Agatha is er een expo ingericht ter ere van haar die te bezichtigen is tot 1 september 2019. Deze interessante kerk maakt deel uit van de Asseneedse Kerkenroute (41 km). 
Zie ook: https://openchurches.eu/nl/kerkenroutes


11 oktober 2018 tot 3 februari 2019:

De prachtige tentoonstelling Relieken is van start gegaan! 
Unieke voorwerpen van diverse aard, verschillende culturen en ouderdom zijn op een werkelijk schitterende wijze bij elkaar gebracht. Bovendien worden er wekelijks interessante lezingen en activiteiten binnen dit kader aangeboden.

Agatha, een van mijn kleine zelfgemaakte assemblages uit Het Maagdenkabinet met persoonlijke reliek heeft er ook een plaats gekregen en met de nadruk op plaats...
Tevens ligt mijn boek Vrouwen Bestempeld ter inzage en te koop in de bijbehorende museumwinkel.


De Kracht van Relieken
Museum Catharijneconvent
Lange Nieuwstraat 38
Utrecht
Alle dagen geopend (behalve maandag) van 11.00 tot 17.00

Van 12 oktober 2018 t/m 3 februari 2019 


Vrouwen Bestempeld geschiedenis sterke vrouwen Abdij van Berne boeken Ellen Eva Brouwers www.hetmaagdenkabinet.nl

31 augustus 2018:

Het boek Vrouwen Bestempeld ligt vanaf nu in de mooie boekhandel naast Abdij van Berne.
Beperkte oplage. Prijs: 39,-.

Adres:
Boekhandel Berne
Abdijstraat 53

Heeswijk-Dinther

Elke dag van de week geopend. 


1 augustus 2018:

Vanaf nu is er speciaal voor de lezers van mijn boek Vrouwen Bestempeld een nieuwe rubriek aangemaakt, waarin veel informatie te vinden is over de achtergrond van het boek, een blik in het atelier, overige creatieve uitspattingen, een paar hoofdstukken die het boek NIET gehaald hebben met de reden waarom, de tekst van het Vrouwenlied, en een heleboel leuke, interessante, gekke informatie. En natuurlijk honderden nieuwe foto's in de hoop dat het jullie mag inspireren.

VB EXCLUSIEF betekent natuurlijk dat je een sleutel nodig hebt om binnen te komen.
(sleutel kwijt of onbekend? Stuur in dat geval een email naar: ellen@hetmaagdenkabinet.nl


27 augustus 2017:
Aanvang van een blog genaamd ONGELOOFLIJK  wat staat voor de vaak ongelooflijke verhalen achter het ontstaan van kapelletjes, heiligen, legenden en rituelen: ongelooflijk in de zin van dat het eigenlijk gewoon niet kan of dat wat ik tegen kom ongelooflijk mooi is, of ongelooflijk bizar of gewoonweg: niet te geloven.
Mocht je alle titels van het blog in 1 oogopslag willen zien: klik dan op Sitemap, te vinden onder elke pagina en scroll helemaal naar beneden naar de BLOG items. Veel plezier en schroom niet een reactie, invulling of opmerking te plaatsen onder de blogs!