VROUWEN BESTEMPELD                                            Boek


Vrouwen Bestempeld  Ellen Eva Brouwers www.ellenevabrouwers.com   Ellen Brouwers

 

 

Waarom Jeanne d'Arc en haar legertje zich in mijn keukenla bevinden en ik een speentje heb geplaatst op het hoofd van een paus, dat lees je in mijn boek 'Vrouwen Bestempeld'.

 

 

"Wat begon als een onderzoek naar alternatieve stempeltechnieken, heeft uiteindelijk geleid tot dit boek over tien bekende en minder bekende vrouwen uit de geschiedenis*. Door me met hen te identificeren kwamen beelden tot stand in de vorm van collages aangevuld met gedichten en verhalen.

Dat dit zoveel bij me losmaakte was een totale verrassing. Naast meer opgedane kennis over  de positie van vrouwen in de loop van de geschiedenis, verschafte het me ook meer inzicht in mezelf.

Het boek beschrijft in duidelijke en openhartige taal mijn bevindingen tijdens het creatieve proces en openbaart een schat aan methodieken ‘hoe tot vormgeving te komen".

Een aantal technieken wordt achterin stap voor stap uitgelegd.

Aangevuld met het prachtige fotowerk van Marella Smits-Steenvoorden is dit boek een feest van inspiratie voor iedereen die ook zelf op een creatieve ontdekkingsreis wil gaan of geïnteresseerd is in vrouwengeschiedenis in haar algemeenheid.

Over de titel Vrouwen Bestempeld:
Deze vrouwen zijn vergeten, ondergewaardeerd, verguisd of hun bestaan wordt gewoonweg ontkend en ondergedompeld in legendes. Zij drukten destijds een stempel op de gebeurtenissen en zijn daardoor een blijvende inspiratiebron voor velen.

Met de stempels als uitgangsmateriaal leidde dit al snel naar deze titel: bestempeld zijn als, bestempeld worden als."

 

*(o.a. Eva, Maria, Helena, Pausin Johanna, Heloise, Jeanne, Eleonora, Artemisia, Camille)

 

ISBN 978-90-74020-29-9

168 pagina's met meer dan 500 full color afbeeldingen

Tekst, werk en idee lay-out: Ellen Eva Brouwers
Lay-out: vdLOODESIGN

Fotografie: Marella Smits-Steenvoorden
Uitgeverij Libra & Libris

April 2014

Formaat: 22,5 (h) x 30,5 (b) x 2,3 (d) cm. Gewicht: 1370 gram

Gebonden, hard cover

€ 25,- plus € 7,- verzendkosten met track & trace.(Oorspronkelijke prijs: €39,-)
 

 

'Wat heb ik genoten van dit mooie boek: de vele symboliek, de informatie, de prachtige gedichten, de foto's, de ontroerende teksten in jouw persoonlijke gedeeltes, de humor, de creatieve vondsten. Wat dit boek ook zo mooi maakt is de ... lees verder bij nog meer REACTIES van lezers.

 

 

 


BOEK KOPEN of THUIS BEZORGEN:  klik HIER