Reacties van lezers


 ... een betoverende wereld van vrouwen ...

Wat heeft dit meer dan prachtige boek mij geraakt. Het begon al met de prachtige fluweelachtige kaft met mooie letters. Al bladerend kwam ik in een wereld van mystiek, prachtige gedichten en inspirerende technieken vol uitstraling.

Dit getuigt van een diepgaande interesse in vrouwen de mystiek en alles daaromheen.

Mw. E. Hollink

 

... de foto's, de ontroerende teksten, de creatieve vondsten ...

Wat heb ik genoten van dit mooie boek: de vele symboliek, de informatie, de prachtige gedichten, de foto's, de ontroerende teksten in jouw persoonlijke gedeeltes, de humor, de creatieve vondsten.

Wat dit boek ook zo mooi maakt is, dat uit je hele werk blijkt hoe groot jouw liefde en respect is voor vrouwen die je beschrijft en de manier waarop ze zich hebben weten te manifesteren.

Mw. W. Berendsen, Oss

 

... een momentje voor mezelf ...
Het is een geweldig boek geworden.....echt een momentje voor mezelf als ik er in kijk....!!!

Mw. I. Voskamp, Eindhoven

 

... ook voor mannen ... 

Ook een boek voor mannen! Het geeft een kijkje in de gedachtewereld, dualiteit etc van vrouwen, het is leerzaam, zondermeer vermakelijk en boeiend verteld.

Dhr. R. van Asseldonk

 

... een boek als een bonbonnetje ...
Prachtig uitgevoerd!! Echt een boek als een bonbonnetje.... Om langzaam van te snoepen!!!

Mw. M. Janssen

 

... bladzijden ruiken lekker ...
Wat een prachtige omslag en de bladzijden ruiken lekker. Ik hou van een boek wat lekker ruikt.

Heel langzaam sla ik blad na blad om, wat een feest, wat een gelaagdheid- heeft die vrouw....

Mw. A. van den Berg, Beeldend kunstenaar

 

... niet alleen maar mooi ...
Wat een geweldig mooi boek. Eerst de plaatjes. Dat is al een feest. Maar zoals Ellen is onderbouwt ze wat ze maakt. Er is altijd over nagedacht. Niet alleen maar mooi maar het moet ook kloppen. Grappig, emotioneel, historisch of wat nog meer. Dat heb ik lang geleden van haar geleerd. Niet "gewoon" mooi maar waarom zoals je het maakt en bedenkt.

M. van Rosmalen  Artbreak-Uden   Beeldend kunstenaar/vormgever

 

... een schoonheıd ...

Zoiets moois heb ik lange tijd niet meer in handen gehad als dit prachtige boek van Ellen, het geheel, de lay-out, de foto's en de schitterende verhalen over vrouwen !!!

Nadat ik EVA had gelezen was ik helemaal onder de indruk hoe zij alles zo prachtig kan verwoorden, niet zo bijbels en hoogdravend, maar menselijk.

Het hele boek is een schoonheid, de omslag, alles alles alles. 

Eefke Moes, Helmond – auteur

 

... inspirerend, zintuigen prikkelend en ontzettend leerzaam ... Het is meer dan prachtig. Je voelt alle bloed, zweet en tranen, maar vooral de enorme liefde die er in gestopt is. Een inspirerend, zintuigen prikkelend en ontzettend leerzaam boek. Is het boek van buiten al prachtig, zacht en vrouwelijk; de binnenkant heeft zich nu al in mijn binnenste genesteld. En dan heb ik het nog niet eens helemaal uitgelezen en bekeken. Echt een boek dat op de salontafel thuishoort. Het moet bekeken, gelezen en bevoeld worden. Het liefst door zo veel mogelijk mensen.

Gert de Goede, Beeldend kunstenaar

 

... ingeleefd tot in de diepste details ...

Groot respect wat voor wat jij gemaakt en neergezet hebt. Jij hebt je in die tien vrouwen ingeleefd en ingevoeld tot in de diepste details welke zo prachtig tot hun recht komen in je kunst en in je boek.

Astrid van den Berg Paalvast

 

 ... een mooi geschenk ...
Verwondering, verrassing en perfectie, dat was de boekpresentatie en dat is je boek. Het ene nog mooier dan het andere. Wat een schitterend gedicht over je Matroesjka. Wat een prestatie van formaat heb je geleverd en wat een mooi geschenk heb je de wereld gegeven.

N. van Dalsum

 

... een feest van herkenning ...
Wat een creativiteit, wat een vakvrouwschap, wat een prachtige schoonheid, wat een ontdekkingsreis, wat een feest van herkenning! Een schitterend boek, een schitterende expositie met de uitdaging om anders te kijken en op onderzoek te gaan naar het levensverhaal van deze vrouwen, bijzondere vrouwen, unieke vrouwen! Wat een feest!

I. Boermans

 

... vitamientjes ...
Levenslessen of goede raad die Ellen in een couplet, metafoor of kunstwerk laat zien; daar hebben anderen hele hoofdstukken, wat zeg, hele boeken voor nodig. middeleeuwse (vrouwen)drama's en deugden verpakt in fijnzinnige, klassieke, florissante, interessante kunstwerken. Ga ze lezen: het zijn vitamientjes voor je eigen toekomst!

Geert-Jan van Nistelrooij

 

... kippenvel ...
Ik had dit speciale boek al een tijdje op mijn verlanglijstje staan. Inmiddels heb ik het ontvangen, besteld bij http://www.libraenlibris.nl/ en oh wat is dit mooi! Prachtig en inspirerend werk, echt top. Ik heb er al deels in gekeken, hier en daar stukjes tekst gelezen en krijg er kippenvel van, zo open Ellen in haar boek is en de vrouwen beschrijft. Hier ga ik zeker mijn rust en tijd voor nemen.

Pauline (achternaam niet bekend)

 

... smaakvol, leerzaam en werkelijk uniek cadeau...

Nog op zoek naar een smaakvol, leerzaam en werkelijk uniek cadeau voor je vrouw, maîtresse, vriendin, moeder of dochter??

Vlot geschreven, boeiend en met prachtige, (middeleeuwse) stijlvolle foto's worden 9 bijzondere vrouwen uit de geschiedenis beschreven en middels kunstwerken verbeeld. En... bovenal niet te vergeten: een heldere uitleg over al de gebruikte technieken die gebruikt zijn om de kunstwerken te maken. Een echte MUSTHAVE voor elke vrouw met diepgang!

Yvonne Betting

 

... moves gracefully between the sensual and the cerebal ...

This book is stunning! From the moment I picked it up and felt it's plush red cover, to the moment I turned the last page, I was filled with awe.

Ellen's work has connected the gap between our desire for beauty and a true definition of what that might have meant for women through the ages.

The luscious photographs give the reader a glimpse into the power of Ellen's Art. Her choice of materials and palate move between darkness and light with an ease that makes the high wire she is balanced upon all the more apparent. This book moves so gracefully between the sensual and the cerebral. that you hardly notice the sublime nature of it's true reach. It is simply superb.

Helen Wilson, Artist USA

 

 

... a gift that will keep on giving ...

Dit geschenk is " a gift that will keep on giving" zoals ze dat hier zeggen. Het is zo buitengewoon, dat ik de juiste woorden niet kan vinden, ik was en ben er stil van. Alleen al als ik het boek vasthoud en de die heerlijke zachte kaft streel, word ik al gelukkig. En dan begin ik te lezen... en ik geniet...een gevoel van thuiskomen. Dankjewel Ellen voor alle moeite die je hebt gedaan om een persoonlijke boodschap in het boek te schrijven. Zoals veel mensen die creatief bezig zijn vraag ik me vaak af: naar het waarom ik dingen maak;  wat is de betekenis, hoe communiceer ik met andere mensen door mijn werk, etc.etc.

Op dit moment ben ik zoekende naar een andere richting voor mijn werk. Het is voor mij enorm waardevol dat je zo open bent geweest, je verwoordt alles waar je mee bezig bent terwijl je aan een kunststuk werkt en het inspireert me enorm. Dit boek is het allermooiste boek dat ik ooit in handen heb gehad, een geschenk waarvan ik altijd zal blijven genieten, ik kan je niet genoeg bedanken voor het creëren van zoiets kostbaars.

M. Annegarn, Beeldend kunstenaar USA