Onze Lieve Vrouw  van Luxemburg (2)                                Kevelaer


Foto links:
Detail voorkant en inzet is een detail aan de binnenkant (inzet) zijnde een sieraad van rond 1900.
Assemblage diverse materialen.
Ellen Brouwers 2014
Foto midden:
Een van de aanleidingen om dit soort schrijntjes te maken was een fantastische gebaar van een (schoon)familielid wiens man was overleden en mij zijn verzameling van prenten en diverse kleine devotionalia zomaar cadeau deed. Te mooi om er niets mee te doen. Veel ervan heb ik (onbeschadigd) verwerkt in mijn assemblages maar sommige exemplaren zijn te mooi en te kostbaar dat ze slechts een omhulsel verdienen zoals deze prent in het midden van O.L.V. te Kevelaer. De prenten werden bewaard in een map en daarbij geschreven stond de volgende datum: 1852. 
Foto 3: 
Voorkant schrijntje. Gebruikt zijn onder andere een prentje uit ca 1890 en een klein altaartje, bevestigd op antiek goudlaminaat uit de 19e eeuw. Naast nieuwe steentjes is in het midden van het altaartje een broche uit de 19e eeuw gebruikt als decoratie.

Beschrijving Onze Lieve Vrouw van Luxemburg te Kevelaer: klik hier.

 


 

Foto links:
Achterzijde van het prentje.
Foto rechts: 
Aan de binnenzijde bevinden zich diverse kleine devotionalia die men ter plekke kocht als aandenken aan de gemaakte bedevaart. Linksonder ca 2 cm, het kleintje in het midden op een broche 0,8 mm. 

Terug naar het overzicht van de Maagden uit de Kast.